Silicium Horses

Waarom Silicium

Botten bestaan hoofdzakelijk uit calcium, magnesium en fosfaat. Silicium speelt een belangrijke rol bij de absorptie van deze elementen. Bij de samenstelling van de botten werkt silicium als vitamine D: het versnelt de opbouwende functies, en het is tijdens de groeifase zelfs nodig voor de opbouw van de schedelbeenderen, die heel anders worden gevormd dan de andere botten (waarbij kraakbeen in beenderen worden omgezet).

Gezond bewegingsapparaat

Omdat paarden veel moeten “werken” is het belangrijk dat het paard zijn spieren en gewrichten zo optimaal mogelijk kan gebruiken. Gelukkig kunnen we veel doen om een paard te helpen in een goede conditie te komen en blijven. Ondersteun daarom het bewegingsapparaat van je paard met LifeAid Silicium Horses en zorg voor  de algemene gezondheid met aanvullende supplementen. LifeAid Silicium Horses draagt bij aan het verminderen van het risico op blessures.

Sterke botten

Net als het gehele bewegingsapparaat zijn de botten van een paard ook erg belangrijk. Zorg ervoor dat uw paard sterke botten heeft, dat zal hem helpen aan een vitaler en wellicht langer leven. Een gemiddeld paard weegt ongeveer 600 kg en het skelet bestaat uit zo’n ongeveer 210 botten. Dus het is van belang om deze botten sterk te houden. Zink is o.a. bekend voor de bevordering van de sterke botten. Tevens is een voldoende gehalte aan zink in een lichaam cruciaal voor correcte opname van mineralen. Om die reden is LifeAid Silicium Horses verrijkt met zink. Naast de juiste voeding is beweging ook zeer belangrijk voor de conditie van de botten. Geef een paard genoeg beweging dmv weidegang of een paddock paradise.

Bindweefsel

Ongemakken met spieren, bindweefsel en gewrichten komen het meest voor bij oudere paarden. Het spierstelsel van het paard heeft verschillende functies. Het houdt het gehele skelet van het paard bij elkaar, het zorgt ervoor dat een paard zich kan bewegen en dient bovendien als warmtebron. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het ontstaan van ongemakken van de gewrichten, en spieren en/of bindweefsel. Naast ouderdom en erfelijke achtergrond, vormt overgewicht een belangrijk invloedsfactor! Overgewicht – veroorzaakt door gebrek aan beweging en verkeerde voeding – kan de spieren en gewrichten overmatig belasten. Door gebrek aan beweging en verkeerde voeding wordt de spijsvertering van je paard onvoldoende gestimuleerd. Voeding mag dan geen medicijn genoemd worden, maar de juiste voeding maakt wel een beter herstel mogelijk. Ook voor optimale prestatie is een paard afhankelijk van de juiste brandstof en bouwstenen. Spieropbouw kan ondersteund worden met de juiste voeding. Uiteraard moet spieropbouw voortkomen uit goede training, maar zonder de juiste bouwstoffen is een paard ook niet in staat om optimaal spiermassa te ontwikkelen. Een teveel aan suikers en zetmeel wordt dus afgeraden. Net als bij een mens eigenlijk. Ondersteun daarom de spieren en het bindweefsel van je paard dan ook met silicium. Dankzij LifeAid Silicium Horses komt je paard tevens sneller en beter door zijn ruifperiode.

Een grote studie bij Quarter Horses gevoed met aanvullend silicium bleek aanzienlijk minder blessure gevoelig dan paarden die geen supplement kregen.

LifeAid™ Silicium Horse™

Voedingssupplement voor het behoud van een gezond bewegingsapparaat, een glanzende vacht en sterke hoeven.

Op basis van gehydroyseerd silicium verrijkt met koper, zink, mangaan en molybdeen;

  • Ondersteunt de aanmaak van kraakbeen in de gewrichten

  • Is goed voor het behoud van sterke botten

  • Draagt bij aan behoud van normaal bindweefsel (huid, pezen, spieren, botten, kraakbeen, vacht, hoeven, bloedvaten, slijmvliezen).

Menu