Silicium Dogs

Uw hond

Voor veel mensen zijn honden een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven en zien hun hond als een officieel lid van de familie. Dus het is van cruciaal van belang dat de trouwe viervoeter in  optimale conditie en gezondheid verkeert. Een goede verzorging houdt dan ook niet op bij de juiste opvoeding en een goede training. Een goede gezondheid is bij een hond af te lezen van zijn glanzende haren, mooie huid, natte neus, sterke tanden en nagels. U wil toch ook uw dier mooi en gezond houden?

Silicium Dogs™

Voedingssupplement voor het behoud van een gezond bewegingsapparaat.

Gezond bewegingsapparaat

Het bewegingsapparaat is een complex geheel dat bestaat uit botten, gewrichten, spieren, pezen en zenuwen. Door al het lopen, zitten, spelen en rennen is het lichaam van de hond constant aan het werk. De ene hond heeft een sterker bewegingsapparaat dan de ander maar we kunnen veel doen om de hond te helpen het in een goede conditie te houden. Een hond moet alle vier zijn poten probleemloos zonder pijn kunnen belasten. Als er zich een verandering in het bewegingsapparaat voordoet, dan kan de hond dit net als een mens last krijgen van ongemakken. Vaak laat een hond dit zien door aan de betreffende poten te likken, mank te lopen, veel te hijgen of te janken/piepen. Maar er zijn ook honden die ontzettend ‘hard’ kunnen zijn en ongemakken nauwelijks of niet uiten. Ondersteun daarom het bewegingsapparaat van je hond en zorg voor  de algemene gezondheid met aanvullende supplementen.

Sterke botten

Net als het gehele bewegingsapparaat zijn de botten van de hond ook erg belangrijk. Zorg ervoor dat uw hond sterke botten heeft, dat zal hem helpen aan een vitaler en wellicht langer leven. Met enige inspanning en de juiste voedingspatroon kunt u helpen de botten van uw hond te versterken. Besteed aandacht aan de ingrediënten in de voeding van uw hond . Een gezonde , goed uitgebalanceerd dieet is cruciaal voor de botsterkte . Zink is o.a. bekend voor de bevordering van de sterke botten. Probeer dus een goede een grote bron van dit mineraal of vul het aan met een voedingssupplement. Naast de juiste voeding is beweging ook zeer belangrijk voor de conditie van de botten.

Bindweefsel

Ongemakken met spieren, bindweefsel en gewrichten komen het meest voor bij oudere dieren en grotere rassen. De hond komt moeilijk overeind en lopen kan flink vervelend zijn. Erg vervelend voor de hond, maar net zo vervelend voor het baasje, die moet aanzien dat de hond niet meer vitaal is.
Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het ontstaan van ongemakken van de gewrichten,  en spieren en/of bindweefsel (zoals bijvoorbeeld slijtage). Naast ouderdom en erfelijke achtergrond, vormt overgewicht een belangrijk invloedsfactor! Overgewicht – veroorzaakt door gebrek aan beweging en verkeerde voeding – kan de spieren en gewrichten overmatig belasten. Door gebrek aan beweging en te eenzijdige (en te licht verteerbare) voeding wordt de spijsvertering van de hond onvoldoende gestimuleerd. Ondersteun de spieren en het bindweefsel van uw hond dan ook met aanvullende voedingssupplementen.

LifeAid™ Silicium Dogs™

Voedingssupplement voor het behoud van een gezond bewegingsapparaat

Op basis van gehydroyseerd silicium verrijkt met koper, zink en mangaan;

  • Ondersteunt de aanmaak van kraakbeen en ondersteunt het immuunsysteem

  • Is goed voor het behoud van sterke botten en versterkt het herstellend vermogen van de huid

  • Draagt bij aan behoud van normaal bindweefsel

Menu