Fulvinezuur

Wat is fulvinezuur?

Fulvinezuur wordt gevonden in de natuur als een product van het microbiële metabolisme processen. Concreet betekent dit dat het geproduceerd wanneer organisch materiaal ontleedt wordt waardoor er miljoenen gunstige gezonde bacteriën vrijkomen.

Fulvinezuur heeft een extreem laag moleculair gewicht en is biologisch buitengewoon actief. Hierdoor is het in staat om andere elementen aan zich te binden en zodoende het actieve fulvinezuur complex te vormen. Fulvinezuur zelf is een colloïde, geen mineraal, maar gewoonlijk bevat fulvinezuur meer dan 70 verschillende mineralen in zijn complexe structuur. Deze mineralen verkeren dan in de ideale natuurlijke staat om opgenomen te worden door planten, dieren en mensen.

Hoe werkt fulvinezuur?
Fulvinezuur is de grote transporteur van voedingsstoffen in de natuur. Het gaat de cellen van planten, dieren en mensen in, brengt voedingstoffen inclusief zuurstof naar de cellen die het nodig hebben. Fulvinezuur kan door haar unieke eigenschappen iedere cel binnendringen. Zodra voedingsstoffen (mineralen) afgeleverd zijn, brengt fulvinezuur eventueel aanwezige toxines (zware metalen en pesticiden) in de cellen weer naar buiten. Er is maar een heel klein beetje nodig om dat belangrijke proces weer te optimaliseren. Het is tevens een krachtige antioxidant. Bij testen in landbouw blijkt 1 liter met 6% fulvinezuur voldoende voor 1 hectare!

Zee-fulvinezuur, zoals gebruikt in onze Immutines™,  is een potpourri van stukjes bacteriële cel membranen die onder andere RNA en DNA bevatten. Dit verklaart dus waarom we een immuniteitsverhoging zien in alle door ons geteste diersoorten. Daarmee wordt Fulvinezuur ook een immuunbooster genoemd.

Fulvinezuur vindt je terug in ons product LifeAid Immutines Horses

1. Verbetert de darmgezondheid en het immuunsysteem
2. Verbetert de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen
3. Ontgift
4. Verlaagt de schade door vrije radicalen en ontstekingen
5. Verbetert de energie en verminderd pijn
6. Repareert en beschermt de huid

7. Werkt als natuurlijke elektrolyt

Menu