Is jouw paard een zandeter?

Dan kan dat wijzen op een behoefte aan silicium.

Silicium is een ondergewaardeerd spoorelement. Silicium levert een positieve bijdrage aan bindweefsel, botweefsel en bouwstenen. Waar in het lichaam is silicium terug te vinden? In bindweefsel en de daarvan afgeleide weefsels, waaronder bot, kraakbeen, pezen, huid, haar, nagels, de aorta, grote bloedvaten, lymfevaten, lever, nieren en longen

Onderzoeken bij verschillende dieren waaronder paarden tonen aan dat siliciumtekort oorzaak is van bot- en kraakbeen afwijkingen. Vooral de aanmaak van collageen is verminderd en de calcificatie neemt af. Botten bestaan hoofdzakelijk uit calcium, magnesium en fosfaat. Silicium speelt een belangrijke rol bij de absorptie van deze elementen. Bij de samenstelling van de botten werkt silicium als vitamine D: het versnelt de opbouwende functies, en het is tijdens de groeifase zelfs nodig voor de opbouw van de schedelbeenderen, die heel anders worden gevormd dan de andere botten (waarbij kraakbeen in beenderen worden omgezet).

Paarden worden minder blessure gevoelig na het nemen van een silicium supplement. Calcium, mineralen en sporen elementen zijn van vitaal belang voor een goede algehele conditie van uw dier, waardoor uw dier actief en gezond blijft. Ook wondgenezing wordt beter door extra silicium maar ook de huid en vacht.

In het kort volgt hieronder de werking van silicium:

  • Ondersteunt de aanmaak van kraakbeen in de gewrichten
  • Is goed voor het behoud van sterke botten
  • Draagt bij aan behoud van normaal bindweefsel
  • Positieve effecten op diverse huidklachten, maar ook op haren en hoeven.

Kortom, wanneer je ziet dat je paard behoefte heeft om zand te eten, overweeg zeker silicium als supplement toe te voegen. LifeAid Animal maakt gebruik van gehydrolyseerd silicium voor een verhoogde opname van calcium, mineralen en sporen elementen.

Menu